Vainajatunnistus

Vainajien tunnistaminen on kriittinen osa terveydenhuollon ja oikeuslääketieteellisten laitosten toimintaa. Finn-ID:n vainajatunnistussovellus, joka on osa ATTUNE-ohjelmistokokonaisuutta, tarjoaa luotettavan ja helppokäyttöisen ratkaisun vainajien tunnistamiseen ja tietojen hallintaan. Sovellus varmistaa, että prosessi sujuu tarkasti ja turvallisesti, vähentäen inhimillisiä virheitä.

Keskustellaanko lisää?

vainajantunnistus

Mobiilikirjaukset vainajalogistiikkaan

ATTUNE Obduktio on luotettava ja kattava ratkaisu vainajalogistiikkaan. Se tarjoaa helppokäyttöisen ratkaisun vainajien tunnistukseen ja seurantaan, parantaen prosessien turvallisuutta ja tarkkuutta. Ratkaisu identifioi vainajan ja tallentaa sähköiseen järjestelmään kaikki tärkeät vainajaan liittyvät tiedot. Sovelluksen avulla henkilöstö voi varmistaa, että oikea tieto kulkee koko ketjun läpi, aina vainajan saapumisesta viimeiseen dokumentointiin asti. Tämä vähentää virheitä ja helpottaa tiedon hallintaa,

Ohjelmistoa on kehitetty yhdessä KYS:in obduktiopreparaattoreiden kanssa, joilta saatiin ensikäden tieto siitä, mitä työssä tarvitaan.

vainajantunnistus

Hyvinvointialuetasoista vainajatunnistusta

Finn-ID vainajatunnistusohjelmisto on suunniteltu varmistamaan vainajien tarkka ja luotettava tunnistaminen sairaaloissa ja hoitolaitoksissa. Ohjelmisto automatisoi vainajien tunnistusprosessin hyödyntämällä yksilöllisiä viivakoodeja. Sovellus on järjestelmäriippumaton ja tarjoaa hyvinvointialuetasoisen näkymän, joka mahdollistaa kaikkien alueen säilytystilojen hallinnan. Lisäksi käytössä on oma käyttöliittymä esimerkiksi hautaustoimistoille.

Ohjelmiston avulla myös kaikki vainajan tiedot ja toimenpiteet voidaan tallentaa keskitetysti, mikä helpottaa jäljitettävyyttä ja varmistaa prosessien sujuvuuden. Tämä varmistaa, että tunnistustiedot ovat aina oikein ja helposti saatavilla, mikä vähentää inhimillisten virheiden riskiä.

Ratkaisun suurimmat hyödyt

Kätevä mobiilisovellus

Mobiilisovelluksella hallinnoidaan näppärästi vainajien säilytystietoja. Sovellusta voidaan käyttää millä tahansa Android-laitteella aina puhelimesta PDA:han ja tablettiin, kunhan sillä on viivakoodinlukuominaisuus.

Viivakooditunnistus

Vainajien tiedot ja säilytyspaikat luetaan helposti viivakoodista, joka minimoi virheet ja tarkistaa tietojen oikeellisuuden taustajärjestelmästä. Mikäli viivakoodilla ei tunnisteta vainajaa, tulostaa se rannekkeen tiedot suoraa sovelluksesta.

Hyvinvointialuetasoinen näkymä

Ohjelma tarjoaa hyvinvointialuetasoiset näkymät ja oman käyttöliittymän esimerkiksi hautaustoimistoille, mikä parantaa tiedonkulkua ja yhteistyötä. Järjestelmästä nähdään reaaliaikainen listaus kaikista vainajista sekä vapaat ja varatut paikat.

Tärkeimmät toiminnot

1.

Vainajan saapuminen ja luovutus

Vainaja kirjataan saapuessaan sekä luovutuksen yhteydessä, mikä varmistaa tarkan ja luotettavan prosessin.

2.

Vainajalistaus

Nähdään listaus vainajista säilytyspaikoittain koko hyvinvointialueella.

3.

Säilytystietojen muutos

Voidaan kirjata säilytyspaikan muutokset sekä siirrot ja palautukset muista toimenpiteistä.

4.

Oma käyttöliittymä ulkopuolisille tahoille

Käytössä on oma käyttöliittymä esimerkiksi hautaustoimistoille.

5.

Vapaat säilytyspaikat ja niiden varaaminen

Järjestelmästä nähdään vapaat säilytyspaikat ja voidaan varata yksittäinen säilytyspaikka määräajaksi, kun vainajaa lähdetään kuljettamaan säilytykseen.

Onnistunut asiakastarina

Siun sote ja KYS

Siun Soten Joensuun keskussairaalassa työskentelevää ylihoitaja Satu Rantalaa voi hyvin kutsua vainajalogistiikan epämiellyttävien tilanteiden eliminoivan ratkaisun ”äidiksi”.

Ennen vainajalogistiikan ratkaisua Finn-ID oli tuttu kumppani Rantalalle mm. laboratoriopuolen merkinnöistä. Yhdessä tällaisessa tapaamisessa Rantala päätti ottaa puheeksi sairaalan akuutin halun kehittää vainajalogistiikkaa virheettömämmäksi.

Hanke vainajalogistiikan kehittämiseksi lähti nopeasti liikkeelle. Rantalan ja KYS:in obduktiopreparaattoreiden sekä Finn-ID:n yhteistyössä syntyi ATTUNE Obduktion nimellä tunnettu ratkaisu, joka identifioi vainajan 100 % varmuudella. Ratkaisussa hyödynnetään TietoEVRYn ”QPati” patologian toiminnanohjausjärjestelmää.

(nyk. Pohjois-Karjalan hyvinvointialue ja Pohjois-Savon hyvinvointialue)

Lue asiakastarina!

KYS Siun sote

Projektin vaiheet

Kartoitus

Kartoitus, eli keskustellaan etänä tarpeista ja/tai nähdään kohde ja ympäristö paikan päällä.

1

Käyttöönottoprojekti

Käyttöönottoprojekti pitää sisällään laitteiden asennuksen ja opastuksen järjestelmän käyttöön.

2

Jälkipalaveri

Noin kuukauden jälkeen asennuksesta on hyvä aika jälkipalaverille. Tällöin kuulemme kokemuksistanne, ja voimme tarvittaessa tehdä hienosäätöjä.

3

Jatkuva yhteydenpito

Yhteydenpito ja huolto jatkuu myös käyttöönoton jälkeen. Asiantuntijamme ovat aina valmiina auttamaan!

4

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Puolitamme turhan työn
Siirry takaisin sivun alkuun