27.09.2024

Asiakkaamme kokemuksia ja havaintoja viivakoodinlukijoista

Toisin kuin voisi luulla, viivakoodinlukijat ovat edelleen hyvin tärkeitä työkaluja monilla aloilla ja oikean laitteen valinta vaikuttaa merkittävästi työn tehokkuuteen sekä tarkkuuteen. Eräs pitkäaikainen asiakkaamme testasi hiljattain erilaisia viivakoodinlukijoita ja jakoi havaintonsa kanssamme. Käymme tässä tekstissä läpi asiakkaan kokemuksia ja huomioita eri laitemalleista.  

Cino Fuzzyscan HD – ”Yllättävän pätevä peruslukija”  

Asiakkaamme kokeili ensimmäisenä Cino Fuzzyscan HD -mallia, joka osoittautui positiiviseksi yllätykseksi. Sen kevyt ja helposti käsiteltävä rakenne sekä selkeä äänimerkki lukemisen aikana tekivät laitteesta käyttäjäystävällisen. Lisäksi kahvan värähdystoiminto on hyödyllinen, erityisesti kuulorajoitteisia henkilöitä tai meluisaa työympäristöä ajatellen.  
Toinen maininnan arvoinen ominaisuus oli monipuolinen johdon reititys, joka helpottaa asennusta eri ympäristöissä. Hintansa puolesta Cino Fuzzyscan HD tarjosi parhaan hinta-laatu-suhteen peruskäyttöön.  

Laitteella on kuitenkin omat rajoitteensa. Se ei välttämättä pysty käsittelemään pienimpiä 2D-koodeja aivan samalla tarkkuudella kuin jotkut Ultra HD -lukijat. Lisäksi akullinen malli voi kärsiä kulumisesta, mikä voi lyhentää laitteen käyttöikää. (Finn-ID lisäys: Myös Cino -lukijoihin saa langattoman SuperCap -latauksen, mutta tämä ei ollut asiakkaan tiedossa testaushetkellä).
Tästä huolimatta Cino sopii asiakkaan mukaan perusmalliksi useimpiin pisteisiin ja esimerkiksi sen rinnalle pari Ultra HD-lukijaa vaikeampiin kohteisiin.  

Honeywell 1962HHD-BF/WC Healthcare – Tarkkuutta ja langatonta latausta

Seuraavana testattiin Honeywellin 1962HHD-BF/WC Healthcare -malleja, jotka erottuivat tarkimmalla lukukyvyllään. Asiakas piti erityisesti langattomasta latausominaisuudesta, koska se vähentää pinnien kulumista ja pidentää laitteen käyttöikää. Lisäksi tämä malli käyttää erityistä virtalähdettä, joka tekee siitä kestävämmän ja pitkäikäisemmän vaihtoehdon.  

Toisaalta asiakkaamme havaitsi, että lukija tarttui herkästi jalustaan, jos sitä ei nostettu oikeassa kulmassa. Tämä voi vaikeuttaa laitteen käyttöä, joten jalustan kiinnittäminen tasoon on suositeltavaa. Myös hiljaiset äänimerkit ja laitteen valkoinen pinta, joka kerää likaa nopeasti, saivat osakseen kritiikkiä. Asiakkaamme toimii valmistavassa teollisuudessa. 

Honeywell 1962LI – Tarkastelussa mallin vahvuudet ja haasteet

Viimeisenä vertailtiin Honeywellin 1962LI-mallia, joka ei valitettavasti vakuuttanut samalla tavalla kuin muut testatut mallit. Vaikka 1962LI toimi paremmin kuin vanhemmat Xenon 1950 ja 1952 mallit, sen lukukyky oli yllättävän heikko käytännön testeissä. Tämä malli ei pystynyt lukemaan tuotannon heikkolaatuisimpia koodeja kunnolla. Myös tässä mallissa lukija jäi helposti kiinni jalustaan, mikä haittasi käytettävyyttä. 

Onkin mielenkiintoista, että asiakkaan mukaan Cino Fuzzyscan HD ja Honeywellin HHD-mallit lukevat koodeja varmemmin kuin 1962LI-malli, vaikka sen odotettiin suoriutuvan paremmin.

Yhteenveto

Kokeilun perusteella Cino Fuzzyscan HD sopii perusmalliksi laajempaan käyttöön, erityisesti silloin, kun haetaan kustannustehokasta ratkaisua perusviivakoodien lukemiseen. Honeywellin 1962HHD-BF/WC Healthcare -mallit puolestaan sopivat, mikäli tarvitaan erittäin tarkkaa lukukykyä ja lisäominaisuuksia, kuten langatonta latausta.  

Vaikka Honeywell 1962LI ei täyttänyt odotuksia, on tärkeää muistaa, että laitteiden suorituskyky voi vaihdella eri ympäristöissä ja käyttötarkoituksissa. Tämän vuoksi suosittelemme aina testaamaan eri malleja ennen lopullista valintaa, jotta löydät parhaiten tarpeisiisi sopivan viivakoodinlukijan.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Jos haluat keskustella lisää viivakoodinlukijoista ja niiden sopivuudesta omaan käyttötarkoitukseesi, ota rohkeasti yhteyttä meihin. Autamme mielellämme löytämään parhaan ratkaisun juuri sinun tarpeisiisi.

Siirry takaisin sivun alkuun